Ons koor

Popkoor SwingFun is een vereniging die bestaat uit ongeveer 50 leden. We repeteren op donderdagavond van 20:00 tot 22:00 in Het Hart voor Eefde. Bij het instuderen van de nummers maken we gebruik van bladmuziek, maar bij uitvoeringen en optredens zingen we alle nummers uit ons hoofd.

Allerlei moderne songs (jong en oud) passeren de revue maar daarnaast is er ook ruimte voor rustige ballads, musicalsongs en zingen we zelfs à capella. Bij popkoor SwingFun krijgen de leden de mogelijkheid om te groeien in hun muzikaliteit qua stem, zang en ritme om daardoor het koor mee te tillen naar een hoger niveau. Naast het muzikale gedeelte besteden we ook veel aandacht aan het samen muziek maken en veel gezelligheid tijdens en na de repetitie.

We besteden ook veel aandacht aan het ‘vertellen’ van de nummers. Dat doen we door regelmatig koorcoaches uit te nodigen die ons leren hoe je met een nummer het publiek kan raken, zowel door mooie samenklank, als door het verhaal achter het nummer over te dragen.

We streven ernaar elk jaar een aantal optredens te doen, zodat we regelmatig kunnen laten horen wat we kunnen.

We hebben een koor met een mooie mix van mensen; mannen, vrouwen, jong, oud en alle leeftijden er tussenin! Elk persoon, elke stem, doet ertoe. Alleen met elkaar kunnen we tot een goed resultaat komen. Het zingen geeft ons allen veel positieve energie. Enig nadeel ….. door alle energie gaan we elke keer weer stuiterend naar huis, maar dat hebben we er graag voor over.

Wie weet tot ziens op één van onze repetities!

Geschiedenis

Popkoor SwingFun is ontstaan uit het samengaan van Swing Cooperation uit Gorssel en Popkoor Zutfun uit Zutphen/Warnsveld

Swing Cooperation
Na afloop van het derde succesvolle kerstproject ‘… in Winter Wonderland’ is het koor Swing Cooperation ontstaan. Swing Cooperation, opgericht in april 2010, was een (pop)koor dat bestond uit ruim 45 muzikale mannen en vrouwen uit Gorssel en de nabije omgeving. Het koor stond bij de start onder de leiding van dirigent Juliette Dumoré. Vanaf 1 januari 2019 is Tim van Dorst de dirigent. Elke week werd er in ’t Trefpunt in Gorssel druk gerepeteerd om een zo gevarieerd mogelijk repertoire neer te zetten. De naam Swing Cooperation kwam uit de wens om een swingend koor te zijn en Cooperation verwees naar het gebouw dat vroeger op de plek van ’t Trefpunt stond.

Popkoor Zutfun
Na de beëindiging van het koor ‘De Nootzaak’ hebben enkele koorleden van dat koor het initiatief genomen om in december 2007 een nieuw koor op te richten; popkoor Zutfun. De naam spreekt voor zich; een koor uit Zutphen waar met veel plezier wordt gezongen. Vrijwel vanaf het begin was Ton-Herman Melis dirigent. De arrangementen, die meestal door Ton-Herman werden gemaakt, groeiden al repeterend; passend bij het koor. Dat levert prachtige nummers op, waar we nog steeds gebruik van maken. De repetities waren in eerste instantie in De Meene in Zutphen, maar de meeste jaren werd gerepeteerd in De Eekschuur in Warnsveld.

Samen verder
In het voorjaar van 2021 besloot Ton-Herman na 13 jaar te stoppen als dirigent van popkoor Zutfun. Door de Corona pandemie kwamen er andere uitdagingen op zijn pad. Mede door dezelfde Corona pandemie zorgde het bij Swing Cooperation voor een vermindering van het aantal leden. Swing Cooperation en popkoor Zutfun besloten daarom samen verder te gaan onder leiding van Tim van Dorst. Vanaf september 2021 eerst als proef, maar vanaf januari 2022 definitief onder de nieuwe naam popkoor SwingFun. Eerst repteerden we in de Detmerkazerne in Eefde, maar vanaf september 2024 in Het Hart voor Eefde.

Repertoire

Ons repertoire is heel afwisselend. We zingen Engelstalige nummers zoals: Arcade van Duncan Laurence, Coming Home van Sheppard, Multicolor van Son Mieux, The Family Tree van Venice en Somewhere Only We Know van Keane. Nederlandstalige nummers zoals: Ken je mij van Trijntje Oosterhuis en Omarm me van Bløf.