Nieuws en agenda

Hier leest u ons nieuws en de aankondiging van optredens. Volg ons ook op Facebook voor nog meer nieuws!

5 september 2024 Nieuwe repetitieruimte

Donderdag 5 september 2024
Het Hart voor Eefde, Jolinkweg 2 Eefde

Vanaf 5 september hebben we een nieuwe repetitieruimte. We verhuizen van de Detmerkazerne naar dorpshuis Het Hart voor Eefde aan de Jolink weg 2 in Eefde.

Deze ruimte heeft wat voordelen, onder andere een bar voor de “derde helft”. Na de repetitie kunnen we dan nog wat gezellig naborrelen.

De start van een nieuw seizoen, op een nieuwe locatie, met veel leuke optredens in het vooruitzicht. Volg ons op Facebook voor de laatste nieuwtjes!

9 maart 2024 Deventer Open Podium

Zaterdag 9 maart 2024, 13.30 uur
Deventer Schouwburg (Grote zaal), Leeuwenbrug 2 Deventer

Dit jaar vindt Deventer Open Podium plaats op zaterdag 9 maart en zondag 10 maart. Een heel weekend lang om te genieten van de vele optredens. Zang, dans en muziek; het is allemaal te zien.

Popkoor SwingFun doet hier aan mee in de Grote zaal op zaterdag 9 maart om 13.30. De toegang is gratis!

Diverse andere optredens vinden (ook op zondag) plaats tussen 12.00 en 17.30 uur in de grote zaal, de kleine zaal en het Theatercafé.

Naast grote verenigingen met meer dan 100 leden, zijn er ook kleine intieme optredens door o.a. singer-song writers, duo’s en trio’s.

31 december 2023 Top 2000 kerkdienst

Zondag 31 december 2023, 10.00 uur
PKN De Wijngaard, Wilhelminalaan 3 Zutphen

De Protestantse Gemeente Zutphen en de Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten houden dit jaar samen een Top 2000 dienst. Er is live muziek van een band, een pianist en natuurlijk van popkoor SwingFun.

Thema: Nieuwe Kansen

Rond een Bijbelverhaal waarin een personage nieuwe kansen ziet of krijgt, horen we onder andere Fix You van Coldplay, Omarm me van Bløf en True Colors van Cindy Lauper.

De zaal van de Wijngaard zal ingericht zijn op een eigen Top 2000 beleving. Neem dus gerust iemand mee en kom genieten van een goede dienst met mooie populaire muziek met inhoud.

Lees ook het artikel in weekblad Contact.

14 december 2023 Kerst met de buurt

Donderdag 14 december 2023

Sinds ongeveer 1,5 jaar repeteren we op donderdagavond in de Detmerskazerne in Eefde. Intussen is er een hele nieuwbouwwijk achter de kazerne gebouwd. Hoog tijd om “buurt te maken” met alle bewoners rond de kazerne. 

Onder de poort van het kazernegebouw hebben we de buurt getrakteerd op ons normale repertoire en kerstliederen. Uiteraard met glühwein, warme chocolademelk en andere lekkernijen.

Een gezellige avond!

24 september 2023 Masterclass met Shirma Rous

Foto: BALK Veelzijdig Vocaal

Zondag 24 september 2023

Op 24 september mochten we mee doen met een Masterclass van Shirma Rouse, georganiseerd door BALK Veelzijdig Vocaal. Een leerzame, leuke en gezellige dag! 🎵🎶

10 september 2023 Open Monumentendag

Zondag 10 september 2023

Het is al bijna een traditie; Op Open Monumentendag zingen in de Broederenkerk (bibliotheek) in Zutphen. Dit jaar mochten we weer meedoen. Misschien zien we je volgend jaar weer?

12 augustus 2023 Flasmob Bierstraat Buiten Bios

Foto: Jolanda Mombarg (Achterhoekfoto.nl)

Zaterdag 12 augustus 2023

Surprise!

Wij mochten meedoen met een flashmob. Deze was georganiseerd door Bierstraat Buiten Bios Lochem in samenwerking met Korennetwerk Lochem. Samen met drie andere koren zongen wij twee nummers uit de film “West side story”, die daarna op het witte doek werd vertoond. Erg leuk om te doen! En een grote verrassing voor het publiek.

Klik op deze link voor meer foto’s op Achterhoekfoto.nl

Klik op deze link voor een artikel van Lokaal Gelderland

3 juni 2023 Amuzing Hengelo

Zaterdag 3 juni 2023

Wat hebben wij een geweldige, zonnige en gezellige dag gehad bij Korenfestival Amusing Hengelo! Heerlijk weer op mogen treden en er samen een gezellige dag van gemaakt.

Klik op deze link voor een filmpje!

21 februari Korennetwerk Lochem

Met een taart van de gemeente Lochem werd het Korennetwerk smakelijk ingewijd. Foto: Arjen Dieperink

Foto: Arjen Dieperink

Dinsdag 21 februari 2023

Op dinsdagavond 21 februari 2023 is het Korennetwerk Lochem opgericht. Een samenwerkingsverband van koren in de gemeente Lochem. Popkoor SwingFun is er bij!

Lees hier het leuke bericht in de Berkelbode.

17 december Kerstconcert De Zonnebloem

Zaterdag 17 december 2022 14.00 uur

Stichting De Zonnebloem heeft op zaterdag 17 december weer een geweldig Kerstconcert georganiseerd in de kerk Het Lichtpunt te Zutphen. Vanwege corona werd in 2020 en 2021 het Kerstconcert geannuleerd. Dit jaar ging het gelukkig wel door!

We traden hier op samen met het Koninklijk Zutphens Mannenkoor en organiste Wietske Draijer.

Klik hier voor de recentie in weekblad Contact.

19 juni Optreden Theetuin Vierakker

 

 Zondag 19 juni 2022 14.30 uur

We treden weer op in de Theetuin Vierakker IJselweg 13, Vierakker. Altijd een leuke en informele bijeenkomst in de open lucht. De toegang is gratis, maar wij gaan met de pet rond en je kunt uiteraard ook een kopje thee (of iets anders) kopen.

Kom je ook?

Première in Gorssel

 

 Zaterdag 23 april 2022

Gorssel kwam in actie voor Oekraïne op zaterdag 23 april en dit bracht ruim € 8.500 op!

Popkoor SwingFun deed mee. Dit was het eerste optreden van ons koor in de nieuwe samenstelling.

Klik op de foto voor een filmpje van deze première!

Gorssel komt in actie en wij doen mee!

 

 Zaterdag 23 april 2022 10.30 uur

Gorssel komt in actie voor Oekraïne op zaterdag 23 april. Wie bedenkt een activiteit?
In en om de protestantse kerk aan de Hoofdstraat in Gorssel wordt op zaterdag 23 april het evenement Gorssel Geeft… voor Oekraïne gehouden. Er treden die dag diverse koren en artiesten op en ook het plaatselijke muziekkorps is van de partij. En de organisatie doet nog een oproep: iedereen in Gorssel en omgeving kan een bijdrage leveren.

Het is het eerste optreden van popkoor SwingFun! Je kunt ons horen om 10:30 uur

Meer weten? Lees het artikel in De Stentor

Ruimte voor tenoren en bassen

 

 februari 2022.

Ben je tenor of bas? Dan ben je van harte welkom als aanvulling op ons koor!

Als je belangstelling hebt kun je contact opnemen via de mail: info@popkoor-swingfun.nl. Wij nemen dan contact met je op.

Popkoor SwingFun repeteert elke donderdag van 20:00 – 22:00 uur in de Detmerskazerne in Eefde. Meer weten? Klik op Aanmelden en contact of stuur een mailtje!

Swing Cooperation en Zutfun samen verder

popkoor SwingFun

 

 1 februari 2022.

Popkoor Swing Cooperation uit Gorssel en popkoor Zutfun uit Zutphen gaan per 1 februari 2022 samen verder.

Popkoor Swing Cooperation had, o.a. door corona, te maken met een teruglopend ledenaantal. Popkoor Zutfun had genoeg leden maar geen dirigent.

De zoektocht op Facebook van Zutfun naar een nieuwe dirigent werd opgemerkt door het bestuur van Swing Cooperation en contact werd snel gelegd. Na een proefperiode van 2 maand hebben de beide koren besloten samen door te gaan onder de naam Popkoor SwingFun.

Popkoor SwingFun repeteert elke donderdag van 20:00 – 22:00 uur in de Detmerskazerne in Eefde. We hebben enorm veel zin in samen zingen!

Samen verder

popkoor Zutfun logo

Januari 2022. 

Groot nieuws! Vanaf januari 2022 gaan Swing Cooperation uit Gorssel en popkoor Zutfun uit Zutphen/Warnsveld definitief samen als popkoor SwingFun.

We repeteren nu samen in de Detmerskazerne in Eefde met Tim van Dorst als onze dirigent.

We gaan volop aan de slag met het leren van elkaars nummers, zodat we binnenkort van ons kunnen laten horen (als het weer mag binnen de Corona regels).

Dus graag tot ziens!

Berichten van Facebook